Pagina's

GET your HAIR in STYLE and this HEART in GEAR
live LIFE love SURPRISES, elude DANGER.

STAY small DREAM quality..

Salon du Trezo logo

Salon du Trezo logo

woensdag 21 juni 2017

H A I R C O L O R S P E C I A L I S T

Eindelijk is het dan zover... Ik mag me officieel "haarkleurspecialist" en Spectrumlid noemen.
9 maanden lang ben ik 2 tot 3 keer in de maand naar Werkendam (Noord-Brabant) getuft om alle materie van het kleuren in me op te nemen.  Nu denk je misschien, "maar het kleuren van het haar is toch gewoon wat in die tube verf zit, erop smeren en klaar?" Neen! Dit is dus juist niet het geval!
Het kleuren (verven) van het haar is een lastig chemisch/ scheikundig proces, waarbij je echt wel veel kennis en knowhow voor nodig hebt. Helaas wordt het maar al te vaak gezien als iets eenvoudigs, terwijl we vaak voor het blok gezet worden om van bijna zwart naar grijs/asblond te gaan en kleurcorrecties te maken van haar wat groen of oranje of alle kleuren van de regenboog heeft. 
Wij als kleurspecialisten proberen duidelijk te maken dat, om het juiste wensresultaat te bereiken je goed moet weten waar je mee bezig bent, wat het doet op een bepaalde ondergrond en hoe het beste te verzorgen en bij te houden na een kleurbehandeling. Het thuisbehandelplan.
Natuurlijk wist ik van tevoren ook wel hoe je moest kleuren, alleen het grote verschil is nu, dat ik toen bijna alles op gevoel deed. Je hebt een basis en van daaruit ging ik op mijn gevoel verder. Ik maakte prachtige kleuren in de salon, maar als iemand van mijn collega's vroeg; waarom ik het zo gedaan had of waarom ik een bepaald product of techniek had gebruikt, kon ik het niet onderbouwen. Ik zei dan altijd; omdat ik denk dat het zo het mooiste of het beste is.
Nu blijkt wel dat er in die periode van 9 maanden veel veranderd is. Ik kan alles onderbouwen wat ik doe en geef training en uitleg aan mijn medewerkers over het waarom en hoe.
De kleuren worden nog mooier en er wordt meer bereikt omdat je de juiste kennis hebt, wat je bij een bepaalde ondergrond moet doen.
Deze kleuren blijven ook mooier omdat het juiste thuisbehandelplan is geadviseerd. Kleuringen blijven gewoon oprecht mooier als je er de juiste bijpassende producten bij gebruikt.
Zo is er voor blond en grijsgekleurd haar de ultieme zilvershampoo van Bc Bonacure van Schwarzkopf Professional en een hele strongbonds technologie verzorgingslijn van BlondMe, met een fantastisch haarmasker met koele pigmenten dat aanvulling geeft op de zilvershampoo. En ervoor zorgt dat je haar sterker wordt en blijft na het lichterkleuren.
Wist je ook dat Schwarzkopfpro de enige is ter wereld met een blondering met een sterk oplichtend vermogen èn een verzorging IN de blondeerpoeder?
Voor de donkerdere tinten en fellere kleuren is er de Bc Bonacure Color Freeze lijn, die een speciale sealingtechnologie heeft, waarbij je kleur langer mooi blijft.
Het Spectrum is een kappersvereniging die als langste bestaat en bestaat uit alleen maar haarkleurspecialisten. 1x in de 3 jaar wordt er een groep mensen geselecteerd die deze opleiding mogen volgen en uiteindelijk lid worden van deze club. Best wel uniek dus!
Na de opleiding wordt er iedere maand een workshop of seminar gehouden waarbij je aanwezig mag zijn en er zijn educatiedagen, -reizen en er is een eindfeest.
We hebben tijdens de lessen het haar en de huid geanalyseerd, de kleurtubes ontleed, pigmenten bestudeerd, eindeloos diagnoses gemaakt en presentaties gegeven maar... Ik heb in die periode ook hele leuke en lieve mensen mogen leren kennen en we hebben gewoon een ontzettend leuke Spectrum club. Er vond een geweldig tentamenweekend plaats en een superleuk eindfeest en educatiedag. In die tijd is er samen heul erg veul gelachen en ook gehuild. Je deelt lief en leed met elkaar en steunt elkaar waar nodig.
Trots ben ik dat ik nu deel mag uitmaken van het Spectrum en uit mag kijken naar een educatiereis in Oktober (Barcelona!! Yayy!) en een eindshow waarbij we alles uit de kast halen om als klas fantastische creaties te laten zien! Hierop volgend is dan het eindfeest en de langverwachte diploma-uitreiking.
Wordt vervolgd..
With love,
Style agents..
Geen opmerkingen: