Pagina's

GET your HAIR in STYLE and this HEART in GEAR
live LIFE love SURPRISES, elude DANGER.

STAY small DREAM quality..

Salon du Trezo logo

Salon du Trezo logo

vrijdag 15 september 2017

W E D S T R I J D M A T E R I A A L

Photography: Melissa Houben//
 
Het is wat.. Met al die wedstrijden. Bij ons in de kapperswereld wordt je er mee doodgegooid. Verschillende fotowedstrijden op het gebied van haar. Bij alle grote(re) brands wordt er wel een soortgelijke contest georganiseerd.
Superleuk hoor! Wij doen zelf ook graag mee, zijn ook met trots al 2 keer genomineerd geweest voor de Coiffure Awards in 2015 en 2016 in de 3 keer dat we meegedaan hebben. Heel gaaf om dit alles mee te maken.
En natuurlijk voor mijn collega Sharon helemaal tof om dan ook echt over HET podium en de catwalk de zaal in te lopen tussen alle collega genomineerden. Zo graag wil ik dat moment ook eens meemaken. Dat is toch kicken!
Natuurlijk is er maar een kleine kans dat je ook daadwerkelijke de felbegeerde Coiffure Award in ontvangst mag nemen. Het is een grotere kans dat het alleen bij een nominatie blijft. Maar... Wie niet waagt, die niet wint.
Het is afgelopen jaar zo geweest dat er een kapster gewonnen heeft die al 12 (!) jaar op rij genomineerd was en nu pas voor het eerst een award in ontvangst heeft mogen nemen.
Nu hebben we het met eigen ogen gezien dat een aantal topkappers wel genomineerd zijn geworden en andere jaren flink in de prijzen zijn gevallen, dit keer niks hebben gewonnen. Dat kan.
En dat is natuurlijk het risico van het vak, je bent dan zo opgepompt en eager om weer zo'n beeldje in ontvangst te nemen dat het heel erg tegenvalt als het niet zo is. Ook al  heb je ontzettend sterke en gave foto's.

Ook weer het bewijs dat het een eerlijke wedstrijd is en iedereen kans maakt.
Belangrijk is vooral dat je zelf trots bent op je werk en dat je er daarna gebruik van maakt om het alsnog te laten publiceren in kappersvakbladen of om mee te doen met andere foto wedstrijden in de kapperswereld. Vaak wordt Nederlands werk namelijk in een Russisch of in een Aziatisch blad gepubliceerd.

Heb je hier echt wat aan denk je... Nee. Maar het is wel leuk! Er komen echt geen nieuwe klanten uit Rusland omdat je daar in een vakblad staat. Maar het is toch een waardering voor je werk. Waar je veel tijd, energie en geld in gestoken hebt.
Je bent maanden bezig met het voorbereiden van een shoot.
Je zoekt inspiratie, maakt een moodboard met ideeën, gaat op zoek naar een model, stelt een team samen van een stylist, visagist, fotograaf en assistenten, plant een datum, er is voorbereidend werk en dan natuurlijk de dag van de shoot zelf. Dat is een lange en drukke dag en als die erop zit, dan komt het maken van de keuzes uit alle foto's die er gemaakt zijn. Wat ook heel moeilijk is! Zoveel keus!
Je krijgt er heel veel adrenaline van als de shoot goed gaat en als alles lukt, dus dat gevoel, om dat samen met je team te ervaren is heel tof.

Daarnaast is het heel goed voor de teamspirit. Je doet dit samen als team en als je er een nominatie of prijs uit sleept, heb je dat toch maar mooi even gefikst.

Nu is de kick off van het nieuwe Coiffure Award seizoen voor 2018 sinds 4 september begonnen en zijn we nu al een tijdje bezig met de voorbereidingen. Ik hou je op de hoogte hoe dit allemaal gaat aflopen in 2018 en of ik dan eindelijk over dat podium mag, of toch nog 10 jaar moet wachten ;)

With love, .
style agents..

Geen opmerkingen: